KUNNELI

päivitetty: 23.1.2024

Ajokoiramiehet ry 70 vuotta 14.7.2023

Työntäyteiseen viikonloppuun osallistui 12 jäsentä ja yhden vaimo. Vieraana oli Sakari Pellinen Kotkatjoen Eräpojista. Talo ja sauna siivottiin. Samulin toimesta saunan kiuasta kohenneltiin vaihtamalla mm. kiukaaseen kivet ja torvet puhdistettiin. Myös pihan nurmikot leikattiin. Tämän jälkeen juhlistettiin yhdistyksen vuosipäiviä hyvän ruuan ja juomien kera.

Kuvat:

remppaajat vierailija
juhlijat

Kunnelin talkoot 11.6.2022

Aitta on taas linjassaan, taloon (ja ulkosaunaan) tehtiin suursiivous, matot pestiin ja sitten loimutettiin lohta, rentoa tekemistä.

Pauli Halonen

Talkookuvat:

Eero_ja_koira Samuli
Eero ja tuleva Kilvan voittaja Samuli kengittää aittaa
rentoutumista
Rentoa meininkiä

Kunneli sijaitsee Kinnulan kunnassa pohjoisessa Keski-Suomessa. Kunnelin osoite on Vahtilantie 270 43960 SAARENSALMI. Kunnelin tontin pinta-ala on 3 ha. Valtaosa metsittynyttä peltoa ja osa metsää, tontin raja-alueella nuorta metsää. Tilalla on porakaivo ja vanha ns. vinttikaivo, maakellari, navettarakennus ja aitta, jossa sähkölämmitys.

kunneli2014 kunneli
Kunnelin pihapiiri kellarilta päin katsottuna 31.7.2014. Kunnelin päärakennus lokakuussa 2009.

Täältä löydät: Kunnelin säännöt! Tiedosto on PDF-muodossa. Sen lukemiseen tarvittavan ohjelman voit ladata ilmaiseksi täältä.

Päärakennus

Rakennettu 1865 hirrestä. Peruskorjattu 1977. Rakennus on hirsirunkoinen, ulkovuorena lauta, vesikattona pelti. Rakennuksessa on keskuslämmitys, huoneistoala on 92 neliötä. Huoneita on kolme, lisäksi tupa ja keittiö sekä sauna suihkutiloineen ja WC. Varustetaso vastaa tavanomaista asumista, mukaan ei tarvitse ottaa kuin omat ruokatarvikkeet ja liinavaatteet tai makuupussi.

Tontilla on talon lisäksi vanha navetta, aitta, sauna ja maakellari. Navetta on rakennettu 1963 ja sen kunto on kohtalainen. Sauna on rakennettu 1871 hirrestä. Sauna on peruskorjattu ja sen kunto on hyvä. Aitta on vuodelta 1864 ja peruskunnostettu, siinä voi yöpyä kesäaikaan. Kunnelissa mahtuu yöpymään noin 30 henkeä kerrallaan (kerrossängyt, sopu tilaa antaa).

ulkosauna

Kunnelin ulkosauna.

Kunnelissa majoittuminen

Kunnelin avaimen voi lunastaa yhdistyksen hallitukselta. Yöpyessäsi Kunnelissa merkitse käyntisi sitä varten varattuun listaan. Täytä myös vieraskirjaa. Porakaivon sähkö katkaistaan, jos talo jää lähtiessäsi tyhjilleen. Ohjeet löytyvät pannuhuoneen ovesta. Kytke sähkö tullessasi ja sammuta lähtiessäsi. Ole kuin kotonasi ja pidä paikat yhtä siistinä. Käyttömaksut laskutetaan kaksi kertaa vuodessa. Maksujen suuruudet ilmoitetaan joka vuoden tiedotteessa erikseen. Jos Kunnelissa on vaikeuksia tai muuta raportoitavaa ota yhteyttä Kunnelin toimikuntaan tai puheenjohtajaan.

Kunnelin aitan käyttö

Kunnelin voimakkaan sähkönkulutuksen kasvun johdosta hallitus on päättänyt, että aitan käyttö/lämmitys kielletään 10.11. jälkeen. Yöpyminen päärakennuksessa. Ulkosaunan pukuhuoneen sähkölämmitys on purettu.

Kunnelin varsinaisia talkoovelvoitteita pyritään välttämään pitkien etäisyyksien takia. Jäsenet voivat tehdä töitä siellä ollessaan kykyjensä ja voimiensa mukaan. Varaa omia työkaluja mukaan! Mikäli huomaat korjattavia kohteita tai epäkohtia, ilmoita asiasta Kunnelin toimikunnalle tai puheenjohtajalle.

Metsästysluvat

Metsästysluvat metsähallituksen eraluvat.fi kautta.

6630 Kinnula

Kartta alueesta löytyy täältä

6631 Luotonen

Kartta alueesta löytyy täältä

6613 Kivijärvi

Kartta alueesta löytyy täältä

Kunnelin talkoot 6.7. – 8.7.2018

Paikalla oli viisi yhdistyksen nuorta jäsentä puheenjohtaja mukaan laskettuna. Talkoot alkoivat perjantaina nurmikon leikkauksella ja iso sauna viritettiin valmiiksi saunakuntoon. Aittojen kattopaneelit oli toimitettu paikalle aikaisemmin Raimon ja Eeron toimesta. Aittojen sisäkattojen panelointi aloitettiin päättäväisesti lauantaina klo 7.00, välillä syötiin. Homma saatiin valmiiksi illalla klo 21.30. Sopivasti ehdittiin seuraamaan jalkapallo-ottelun rangaistuslaukauskisaa, tämän jälkeen saunaan ja jo klo 23.00 päästiin paistamaan makkaroita. Nuorilta miehiltä kova suoritus!

talkoolaiset